facebook

Вакцинація в Україні буде нещадною: лікар розповів, кого влада залишає до літа вмирати від Covid-19

Вакцинація в Україні почнеться там, де зручніше і простіше для держави почати її на камеру, а не там, де люди дійсно можуть померти.



Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів лікар-інфекціоніст, стратег Вадим Арістов.

Він висловив упевненість, що влада не думає про те, наприклад, як вакцинувати людей похилого віку, які живуть в селах. Часом там один фельдшерський пункт на 30 км і людям 70-80 років буде проблематично туди потрапити.

“Я впевнений, що про такі особливості ще ніхто не думав. Розпочнеться вакцинація не з людей похилого віку, як у всьому розвиненому світі. Вона почнеться фактично з тих місць, де є “кріпаки”. Медики прикріплені до певної лікарні, а наші бійці прикріплені до місць проведення Операції об’єднаних сил”, – сказав Аристов.

Він додав, що вакцинація стартує там, де зручніше і простіше для держави почати на камеру процес вакцинації, а не там, де люди дійсно можуть померти.

“Для бійців ризик померти становить близько 0,25%, для медиків – 1-2%. А для людей похилого віку ризик смерті становить від 5 до 20%. Їх ми залишаємо десь до середини літа”, – констатував інфекціоніст.

Арістов передбачає, що вакцинація в Україні буде проходити з великими проблемами, хоча і не затихне.

“Воно не затихне. Воно буде безглуздим і нещадним. Тобто буде йти вакцинація, чиновники будуть говорити, що у нас недосвідчені громадяни, вони не розуміють, зривають план вакцинації. Все це розтягнеться. Щоб вакцинувати хоча б 20 млн громадян, треба мінімум 40 млн доз вакцин. Ми зараз говоримо про максимум 10 млн, і невідомо коли вони будуть”, – пояснив він.

Читайте також:  У Криму придумали, як автобусами возити пасажирів в Україну

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.