facebook

10 рекомендацій директору школи для розвитку та залучення педагогічних кадрів

10 рекомендацій директору освітнього закладу для розвитку та залучення рекомендаціів для впровадження інклюзивного навчання:



✅1. Організовуйте НАВЧАННЯ, надайте можливість педагогам проходити навчання з питань інклюзії, запрошуйте тренерів, організовуйте обмін досвідом.

✅2. МОТИВУЙТЕ вчителів самим досліджувати інформаційні ресурси, рекомендовані фахівцями, впроваджувати передові практики, шукати і впроваджувати інновації.

✅3. Організовуйте ЗУСТРІЧІ з цікавими експертами або ж іншими педагогами, що спеціалізуються на темі інклюзії.

✅4. Стимулюйте вчителів отримувати ДОДАТКОВУ ОСВІТУ. Мотивуйте педагогів розвиватись та залучайте засновника до фінансування отримання педагогами другої вищої освіти.

✅5. Залучайте керівників і педагогів СПЕЦІАЛЬНИХ ШКІЛ. Вони володіють знаннями й досвідом, які можуть допомогти організувати якісне інклюзивне навчання.

✅6. Залучайте СТУДЕНТІВ педагогічних закладів вищої освіти. Це молоді фахівці, яким цікаво прийти до школи ще під час навчання на практику та залишитись працювати в закладі надалі. Для директора студенти педагогічних вишів — це один із варіантів вирішення кадрової проблеми.

✅7. Забезпечуйте МОРАЛЬНУ ПІДТРИМКУ педагогам, мотивуйте. Робота з колективом, організація щирих неформальних зустрічей, обговорення проблем – важлива місія керівника як менеджера.

✅8. Залучайте педагогів до розробки та реалізації СТРАТЕГІЇ впровадження інклюзії. Залученість до визначення цілей сприяє «прийняттю» їх працівниками і, відповідно, формує почуття відповідальності за їх реалізацію.

✅9. Дбайте про залучення педагогів до ПРОФЕСІЙНИХ СПІЛЬНОТ. Це дасть можливість педагогам ознайомитись із досвідом колег, поділитися своїми напрацюваннями.

✅10. Інформуйте вчителів про діючі в громаді ЦЕНТРИ ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ. У співпраці з центрами педагоги отримають психологічну підтримку та консультування під час організації якісного навчання, знайдуть необхідні програми підвищення кваліфікації, інші джерела інформації (вебресурси), необхідні для професійного розвитку.

Читайте також:  Вчитeлям нaдaли рeкoмeндaцiї з виклaдaння прeдмeтiв

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.