facebook

Чоловікам з інвалідністю ІІ та ІІІ групи приготуватися: за новим законом можете потрапити на мобілізацію

Чоловіків попередили про необхідність повторного проходження медкомісії.



Всі військовозобов’язані, які раніше були визнані медичною комісією, як обмежено придатні, повинні будуть пройти повторну ВЛК. Про це йдеться у пояснювальній записці до проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку».

В документі йдеться, що українці, які були визнані обмежено придатними до військової служби, протягом дев’яти місяців з дня набрання чинності нового закону підлягають повторному медичному обстеженню з метою визначення придатності до військової служби.

Чоловіки віком від 25 до 55 років, яким після 24 лютого 2024 року встановлено інвалідність ІІ та ІІІ груп (крім тих, кому інвалідність ІІ та ІІІ груп встановлено за наслідками захворювань, поранень (травм, контузій, каліцтв), одержаних під час захисту Вітчизни, а також відсутності кінцівки внаслідок її ампутації), до кінця 2024 року підлягають переогляду на придатність до військової служби.

Це відбувається на підставі переліку хвороб, станів та фізичних вад, затвердженого Кабінетом Міністрів за поданням центрального органу виконавчої влади.

Читайте також:  В Одесі проспект Небесної Сотні перейменують на маршала Жукова

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.