facebook

Карантин у школах: з’явилася важлива заява влади

Стало відомо, чи діти підуть на карантин
У зимовий період поширений грип та ГРВІ. Діти часто хворіють у цей період. Через кількість хворих школи закривають на карантин. Яка ж ситуація із захворюваністю у Києві відзначається на сьогодні, розповідає заступник голови КМДА Валентин Мондрієвський.


Як наголошується, на цей час ситуація із захворюваністю школярів Києва на ГРВІ контрольована. Перекладати школи до онлайн-режиму не планують.

Виходячи зі слів Мондрієвського, за останній тиждень було встановлено 3216 випадків захворювання на ГРВІ серед школярів. Це трохи менше ніж 2% від загальної кількості учнів, які зараз навчаються офлайн.

Зазначається, що це точно не критичні показники та ситуація контрольована. Наразі загальний показник захворюваності на 46,6% нижчий від епідемічного порогу, різкого зростання не спостерігається. Сезонне захворювання у дітей переважно проходить у легкій формі.

Варто нагадати, що ще 8 січня перший заступник голови КМДА Микола Поворозник закликав мешканців столиці знову носити маски у громадських місцях. Це пов’язано з тим, що Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендувала дотримуватися маскового режиму, щоб уникнути зараження COVID-19.

Пізніше головний санітарний лікар Ігор Кузін зазначив, що носити маски в Україні необов’язково, оскільки в країні поки що зберігається неепідемічний рівень небезпеки.

Читайте також:  Скільки одноразових масок знадобиться учневі на один день – пояснення МОЗ

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.