facebook

Скільки триватиме перерва між предметними блоками на НМТ-2024

У 2024 році національний мультипредметний тест триватиме 4 години з перервою. Відпочиватимуть між блоками мультитесту учасники 20 хвилин.



Про це повідомила очільниця Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко. І нагадала що тест складатиметься з двох двогодинних блоків, які будуть розділені перервою.

Скільки триватиме перерва на НМТ-2024
Вакуленко повідомила, що перший блок міститиме завдання з української мови та математики, другий – завдання з історії України та предмета на вибір.

Під час виконання завдань одного блоку у межах 120 хвилин (60+60) учасник НМТ зможе рухатись між завданнями, тобто, якщо учасник виконає завдання з української мови швидше 60 хвилин, то він матиме більше часу на математику, або навпаки, якщо учасник НМТ довше виконуватиме завдання з української мови, то матиме менше часу на математику,
– уточнила очільниця УЦОЯО.

Однак розподіляти час можна лише у межах великого блоку. Після перерви учасник вже не зможе повернутися до завдань першого боку, а матиме можливість виконувати лише завдання з другого, уточнила Вакуленко.

Тобто якщо учасник НМТ зекономить час і на українській мові, і на математиці, він не матиме більше часу для виконання тесту з історії України чи предмета на вибір,
– зауважила вона.

Учасник НМТ повинен завершити першу частину тесту з 2 предметів до перерви, другу частину тесту ще з двох предметів – після перерви.

Як відбуватиметься НМТ у 2024 році
У 2024 році НМТ міститиме вже 4, а не 3 предмети.
3 предмети будуть обов’язковими і лише один – на вибір.
Мультитест триватиме 4 години з невеликою перервою.
Цього року до вибіркових предметів додали ще українську літературу та географію.
Результати НМТ будуть потрібні усім вступникам у виші.

Читайте також:  Міносвіти оновило правила дистанційного навчання у школах

Шукайте деталі в групі Facebook

Теги: ,

Джерело.