facebook

Батькам приготуватися: у МОН вирішили школярам потрібно пройти 900 тем з одного предмета

У МОН розповіли, що мають зробити школярі.

School children in classroom at lesson

Міністерство освіти і науки України визначило набір фінансових компетентностей, що мають опанувати діти й молодь у віці від 5 до 18 років. Про це повідомили в МОН.

Набір знань, умінь, навичок щодо питань у сфері керування особистими фінансами окреслили в спеціальному документі – Рамці фінансових компетентностей дітей та молоді України,

У відомстві кажуть, що документ має уніфікувати розуміння фінансових компетентностей для дітей і молоді серед усіх, хто популяризує навчання фінансової грамотності.

У міністерстві визначили орієнтовно 900 фінансових компетентностей, які мають опанувати учні до моменту закінчення дошкільної початкової (4-й клас), базової середньої (9-й клас) і профільної середньої освіт (12-й клас).

Документ складається з чотирьох розділів:

гроші та угоди;
планування та управління фінансами;
ризики та винагорода;
фінансовий ландшафт.
«Фінансові компетентності – це обов’язкова частина життя кожного й кожної з нас, адже рівень опанування ними визначає те, наскільки грамотно ми розпоряджаємося власними ресурсами. Ця Рамка допоможе сформувати цілісне й універсальне уявлення про рівень фінансової грамотності в дітей та молоді в Україні. Та водночас удосконалити навчання фінансових компетентностей, зокрема й у закладах освіти», – пояснює міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

Передбачається, що використання Рамки на практиці сприятиме реалізації державної політики у сфері фінансової грамотності та фінансової інклюзії.

Рамка доступна для вільного використання державними органами, приватними організаціями та громадянським суспільством за посиланням.

Для зручності користування в пригоді стане інструмент для швидкого добору фінансових компетентностей у форматі Excel.

Читайте також:  Школи не мають знати прізвищ вакцинованих вчителів, – освітній омбудсмен

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.