facebook

У Львові помер 5-річний хлопчик, який впав у кому в кабінеті стоматолога

У Львові помер п’ятирічний Велес Пашник, який впав у глибоку кому під час операції з видалення молочних зубів у приватній стоматологічній клініці. Після того, як у хлопчика діагностували смерть мозку, він залишався непритомним протягом місяця.



За цим випадком слідчі продовжують проводити розслідування. Про втрату сина 13 січня сповістив у Facebook його тато Віктор Пашник.

“Лети наш Хлопчику, Лети… Усім нам із Небес світи… Спочивай з Миром, Коханий Наш Лесюньо!” – написав він.

Нагадаємо: 8 грудня у стінах львівської клініки Ori-Dent під час стоматологічної операції під загальною анестезією у меленького Велеса зупинилося серце. Лікарям вдалося його реанімувати, проте хлопчик впав у кому, в нього діагностували смерть мозку. Медики жодних прогнозів щодо одужання дитини не давали.

Правоохоронці тоді відкрили кримінальне провадження за фактом неналежного виконання медпрацівниками своїх професійних обов’язків (ч. 2 ст. 140 КК України). Винному загрожує до трьох років позбавлення або до п’яти років обмеження волі з позбавленням права на термін до трьох років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Зі свого боку в приватній клініці запевняли, що проводять також власне розслідування й усунули від роботи медиків, які видаляли хлопчику молочні зуби. Відомо, що Ori-Dent відкрилася у Львові не так давно, її власником є Роман Онисько. Буквально через чотири дні після трагедії з дитиною він зареєстрував ще одну фірму – ТОВ “ОРІ-ДЕНТ”, яка може здавати в оренду й експлуатацію нерухомість і вести діяльність у сфері права.

Читайте також:  “Ридала і благала врятувати”: у Тернополі жінка три дні проходила з мертвою дитиною в утробі, бо у лікарів вихідний

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.