facebook

Сильне похолодання набирає оберти: в Україні вріже 17-градусний мороз

У деяких українських областях можуть зійти снігові лавини. 10 січня краще не ходити в гори.



Погода в Україні 10 січня буде сніжною та морозною. На дорогах буде ожеледиця. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Синоптики оголосили штормове попередження – І рівень небезпечності. У Івано-Франківській та Закарпатській областях можуть зійти снігові лавини. Там оголосили 2 рівень небезпечності.

Погода 10 січня
В Україні 10 січня буде хмарно з проясненнями. У цей день у північних та східних областях прогнозують сніг. В Україні буде ожеледиця. Вітер в цей день буде північно-західний зі швидкістю 7-12 м/с.

“Температура вночі 6-11° морозу, у східних, більшості центральних областей, в Карпатах та на Прикарпатті 12-17°; вдень 1-6° морозу, на Закарпатті та місцями в Криму 0-2° тепла”, – йдеться у повідомленні.

В Україні вдарить -16
За даними meteoprog, 10 січня буде морозно. Найнижча температура повітря буде на території Чернівецької області. Там температура повітря опуститься до -16…-5 градусів. Найтепліше буде в Закарпатській області. Там температура повітря опуститься до -5…+1 градуса.

Погода 10 січня у Києві
У Києві 10 січня буде хмарно з проясненнями. Синоптики в цей день прогнозують сніг. У цей день вітер буде західний зі швидкістю 7-12 м/с. Синоптики оголосили І рівень небезпечності через ожеледицю. На дорогах може бути ускладнений рух транспорту.

“Температура по області вночі 6-11°, вдень 1-6° морозу; у Києві вночі 8-10°, вдень 2-4° морозу”, – повідомляє Укргідрометцентр.

Погода в Україні
Нагадаємо, раніше кліматолог Віра Балабух розповіла про рекордні температури в Україні. Вона розповіла, яка погода очікує Україну в 2024 році. Погода в нашій державі з кожним роком змінюється. Глобальне потепління дуже вплинуло на планету і ця тенденція зберігається і надалі.

Читайте також:  Синоптики поновили прогноз на Новий рік: погода готує українцям "сюрприз"

Також кліматолог про небезпеку в 2024 році. Екстремальних погодних умов у нас може бути більше і в наступні роки, каже Віра Балабух.

Крім цього, кліматолог повідомила про найсильніший мороз і незвичайні аномалії, які чекають на Україну в січні і лютому 2024 року. За її словами, погода в Україні у ці місяці буде незвичайною. Середня за місяць температура повітря упродовж року буде вище норми.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.