facebook

Сьогодні рішення буде ухвалено: у Раді вже 5 законопроєктів про мобілізацію. Перші подробиці

Рада сьогодні ухвалить рішення щодо 5 законопроектів про мобілізацію
Як повідомили у соціальній мережі, що на сьогодні у Верховній Раді знаходяться вже 5 законопроектів про мобілізацію, які очікують на їх розгляд та прийняття рішення. Про це написав у себе в соціальній мережі нардеп.



Отже, перші подробиці щодо цих законопроектів, про які повідомив нардеп.

“Ну станом на ранок вже в Раді 5 версій законопроекту про мобілізацію (урядовий та 4 альтернативні).” – пише нардеп.

“Сьогодні термін подання альтернативних законопроектів минув, тому, напевно, це весь список. Плюс, згідно з Регламентом, із сьогоднішнього дня можна вже починати розглядати закон. Щонайменше на Комітеті.” – Далі додає він.

“Зараз триває закрите обговорення у Спікера із фракціями згідно із законом.”

“На 10:00 вже призначено Комітет з питань оборони де і буде ухвалено рішення щодо законопроекту. До того ж, досі невідомо, яке воно буде” – підсумував нардеп.

Також слід звернути увагу, що у соціальній мережі було опубліковано фото законопроектів про мобілізацію, які мають розглянути та винести щодо них рішення – приймають чи ні.

У законопроекті про мобілізацію значну увагу приділено поповненню втрат у військових частинах, – голова комітету ВР з питань нацбезпеки Завітневич.

Окремі норми законопроекту про мобілізацію будуть суттєво змінені. Під час обговорення документа велику увагу приділили аргументам щодо поповнення втрат у бойових частинах.

Він зазначив, що під час обговорення також порушувалося питання фінансування та джерел покриття потреб з урахуванням ресурсів української економіки.

“На всіх засіданнях була робоча атмосфера, гарячі дискусії, обмін аргументами, іноді емоційно. Насамперед це стосувалося пошуку балансу між конституційними правами громадян та запропонованими у законопроекті заходами щодо вирішення завдань мобілізації, які ці права обмежують”, – зазначив Завітневич.

Читайте також:  Жданов прокоментував ймовірність окупації Дніпра

Він прогнозує, що деякі норми законопроекту будуть суттєво змінені під час розгляду у Раді.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.