facebook

Кого можуть призвати на військову службу у 2024 році: повний перелік

Верховна Рада продовжила воєнний стан до 14 лютого 2024 року, а це означає, що і мобілізація в Україні триватиме. Зараз в країні йде підготовка до співпраці з рекрутинговими компаніями, які будуть шукати фахівців для фронту.



Про це пише Уніан.

Загальна мобілізація в Україні 2023 – хто підлягає призову
До кінця року на службу можуть призвати кілька категорій громадян. Мобілізація не обходить стороною:

чоловіків у віці 18-60 років зі статусом “придатний” і “обмежено придатний”, за умови наявності військового досвіду;

чоловіків у віці від 27 до 60 років, зі статусом “придатний” і “обмежено придатний”, за умови відсутності військового досвіду;

чоловіків у віці 18-60 років, знятих з військового обліку, але визнаних придатними і обмежено придатними за рішенням ВВК.

За контрактом можуть бути чоловіки віком від 18 до 27 років без бойового досвіду. Ті, хто має інвалідність, мають право проходити службу за місцем проживання.

Швидше за все, наступного року правила призову залишаться такими ж, а завдяки використанню навичок рекрутерів стануть гнучкішими.

Мобілізація жінок в Україні можлива тільки на добровільній основі і за умови, що їм не більше 60 років. Як проходитиме мобілізація жінок в Україні 2024, поки невідомо.

Мобілізація студентів в Україні 2024
Мобілізація студентів в Україні в торкнеться тільки тих чоловіків і жінок, яким виповнилося 30 років, і які здобувають другу вищу освіту. На даний момент учні денної форми навчання в середніх спеціальних, середніх технічних, вищих навчальних закладах мають право на відстрочку, як і здобувачі професійної (професійно-технічної), професійної передвищої та вищої освіти, асистенти-стажисти, аспіранти та докторанти, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти, незалежно від віку.

Читайте також:  В Україні додатково мобілізують резервістів: кого це торкнеться

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.