facebook

Депутати від “Слуги народу“ масово покинули сесійну залу і пішли на фронт

В Україні нині воюють не лише пересічні громадяни. Серед тих, хто боронить батьківщину, є також немало підприємців, людей мистецтва та представників влади. Як з’ясувалось, лише від партії “Слуга народу” нині воюють на фронті понад три сотні депутати місцевих рад.



Про це розповіла голова партії Олена Шуляк.

За словами очільниці партії багато “Слуг народу” із початком повномасштабної війни взяли в руки зброю та змінили сесійну зал на окоп. Так, сьогодні на фронті воюють 355 “слуг”, що входять до місцевих рад. Крім того, є ще понад сотню військових медиків, які також належать до цієї політичної сили.

“Захист України на фронті забезпечують 355 місцевих депутатів із політичної партії “Слуга народу”, а також 131 військовий медик”, – зазначила Олена Шуляк.

Правляча партія також постійно підтримує Збройні сили України фінансово. Зокрема лише торік депутати передали для українського війська 130 мільйонів гривень. Ці кошти пішли на закупівлю озброєння для Національної гвардії.

На відміну від своїх колег із місцевих рад, народні депутати (ті, що обрані до Верховної Ради) мають відстрочку від призову на період свого депутатства. Крім них, є ще кілька категорій громадян, яким дали відстрочку від мобілізації.

Водночас Рада готує законопроект, відповідно до якого деякі військовозобов’язані українці втратять це право. Зокрема, йдеться про студентів, які здобувають вже не першу вищу освіту, і яким більше за 30 років, поліцейських, співробітників БЕБ, а також співробітників пенітенціарної системи.

Читайте також:  Невимовна втрата: На війні зaгuнyв воїн з Івано-Франківщини Василь Габрид

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.