facebook

11 випускників медичного вишу в Івано-Франківську мають повернути майже 2 млн грн за навчання

11 випускників Івано-Франківського національного медичного університету мають повернути кошти за навчання, адже вони порушили умови договору. Колишні студенти не відпрацювали три роки в державних лікарнях за розподіленням.



Про це розповіла керівниця юридичного відділу медичного вишу Уляна Хомут Суспільному. За її словами, лише троє з них добровільно погодилися повернути кошти за 6 років здобуття освіти в виші, інші справи передано до суду. Загальна сума, яка має надійти до бюджету, складає 2 мільйони гривень.

“Це – не гроші медичного університету, це – гроші, які повертаються до державного бюджету транзитом через університет”, – зазначила Хомут.

За словами юриспрудентки, нині розглядаються три справи у Берегівському районному суді Закарпатської області, Костопільському районному суді Рівненської області та Дрогобицькому міськрайонному суді Львівської області. Вона підкреслила, що на Івано-Франківщині справ було дві і обидва позови задовольнили.

Правозахисниця підкреслила, що таким чином закладами вищої освіти виконується наказ Міністерства охорони здоровʼя про відпрацювання і така практика є по всій Україні.

Читайте також:  Українці обрали Володимира Зеленського політиком року

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.