facebook

Так готували його ще наші бабусі. Це рецепт приготування справжніх вареників із заварного тіста з курячою печінкою

Вареники – це традиційна українська страва, яка користується популярністю у багатьох країнах світу. Вони є невеликими виробами з тіста з різноманітними начинками. Вареники можна приготувати із прісного, листкового або заварного тіста.



Докладніше про приготування справжніх вареників із заварного тіста з курячою печінкою читайте у нашому матеріалі.

Для приготування справжніх вареників із заварного тіста з курячою печінкою нам знадобиться:

Борошно пшеничне – 300 г
Олія соняшникова – 2 ст. л.
Вода – 150 мл
Печінка куряча – 500 г
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Олія – ​​2 ст. л.
Сіль за смаком
Перець чорний мелений – за смаком
Спосіб приготування справжніх вареників із заварного тіста з курячою печінкою:

Заварне тісто:

Просіюємо борошно в миску.
Вливаємо олію і перемішуємо.
Доводимо воду до кипіння і вливаємо в миску з борошном та олією.
Швидко перемішуємо борошно із гарячою водою.
Вимішуємо тісто протягом 5-7 хвилин.
Збираємо тісто в кому і накриваємо рушником на 30 хвилин.
Начинка:

Печінку промиваємо та нарізаємо довільними шматочками.
Цибулю очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками.
На розігрітій сковороді з олією обсмажуємо цибулю до прозорості.
Викладаємо в сковороду до цибулі підготовлену печінку.
Обсмажуємо до готовності печінки, приблизно 10-12 хвилин. Потім солимо, перчимо і перемішуємо. Остуджуємо.
Остиглу печінку з цибулею пропускаємо через м’ясорубку.
Вареники:

Тісто, що відпочило, ділимо на дві рівні частини.
На дошці, присипаною борошном, почергово розкочуємо частини тіста в тонкий пласт товщиною 1-2 мм.
За допомогою склянки вирізаємо з тіста кружки.
На кожен кружок тіста викладаємо приблизно 1 ст. ложку печінкової начинки.
З’єднуємо краї тіста над начинкою та защипуємо, формуючи вареник.
Таким же чином ліпимо вареники з тіста, що залишилося, і печінкового фаршу.
Варіння вареників:

Читайте також:  Рецепт італійського панеттоне з фруктами і цукатами від Клопотенко

Ставимо на плиту каструлю з водою та доводимо до кипіння.
Воду солимо, додаємо соняшникову олію та лаврові листочки.
Партіями опускаємо вареники у киплячу воду. Відразу акуратно помішуємо ложкою, щоб вареники не прилипли до дна каструлі.
Після закипання води варимо вареники 2-3 хвилини.
Виймаємо готові вареники з води на тарілку за допомогою шумівки.
Готові вареники:

У сковороді розтоплюємо вершкове масло і прогріваємо 1 хвилину на середньому вогні.
Поливаємо вареники в мисці розтопленим маслом та акуратно перемішуємо.
Вареники із заварного тіста, з курячою печінкою, готові.
Подаємо вареники до столу гарячими, за бажання посипавши дрібно нарізаною зеленню.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.