facebook

Вінничанин “кинув” українців на 7 млрд: розкрито чорні таємниці фінансової піраміди

Магазини фінансової піраміди B2B Jewerly обіцяли українцям золото, срібло і дорогоцінні камені

Фінансова піраміда B2B Jewerly, побудована на ювелірних магазинах, була заснована чоловіком з Вінниці – Миколою Гонтою. А от самої фірми взагалі юридично не існує.

Але попри це піраміда встигла обікрасти українців майже на 7 млрд (точна цифра – 6 млрд 750 млн гривень), йдеться в сюжеті ТСН.

Ще в тому році відкривалися один за одним ювелірні магазини B2B Jewerly – десятки в Україні, Росії і Казахстані. Але ці магазини відрізнялися від звичайних тим, що прикраси ви не купували, а їх вам “дарували”. Та ще й доплачували за те, що ви візьмете їх.

Через рік прикраса за 1000 грн повинна була принести вам фантастичні відсотки, але замість золота і срібла вам давали сертифікати на суму від 1 до 27 тисяч гривень. За рік людям обіцяли понад 400% прибутку.

Терміналів у магазинах не було, тільки готівка. Причому брали і в гривнях, і в євро, і доларах. Замість цього вони давали чек з фейковою печаткою.

Спеціалісти кажуть, що ювелірні прикраси тут служили принадою, щоб викликати у людей віру в те, що вони отримають в результаті деякі цінності. Близько 600 тисяч українців стали жертвами піраміди.

Тим часом засновник піраміди Микола Гонта продовжує запевняти українців, що головною його метою був добробут українців.

Читайте також:  СБУ відкрила кримінальне провадження після обстрілів дамби на Дніпропетровщині й ТЕЦ на Харківщині

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.