facebook

Хороший викладач працює у виші не заради зарплати, – заступник міністра

Хороший викладач – це людина, яка працює в закладі вищої освіти не заради зарплати.



Про це сказав заступник міністра освіти і науки Михайло Винницький в інтервʼю Mind.ua, коментуючи запитання про запоруку викладацького успіху.

За його словами, завданням МОН є зробити кар’єру викладача привабливою не лише через приведення зарплат до конкурентного рівня, а через уможливлення всебічної самореалізації в університеті.

«Чим для викладача є університет – осередком повноцінного життя, саморозвитку (зокрема наукового) чи радше місцем отримання достатньо скромної заробітної плати? Другий варіант, у принципі, теж нормальний, але навряд чи варто очікувати від такого викладача якихось надзвичайних результатів у плані інноваційних проривів, наукових досягнень, студентської вдячності», – зазначив Винницький.

Водночас він не став стверджувати, що рівень заробітної плати викладача не є важливим.

«Я не стверджую, що зарплата не важлива! Сьогоднішній рівень зарплат викладачів – це сором. Але нам треба чесно сказати собі, що хороший викладач – людина, яка працює в закладі вищої освіти не заради зарплати. Він чи вона здатні заробити в бізнесі в рази більше, ніж в університеті, і це загальноприйнятий факт не лише в Україні, а й у всьому світі. А все ж викладачі обирають саме академічну кар’єру», – зауважив чиновник.

Читайте також:  Дівчинку врятував пістолет, що заклинив: моторошні деталі сімейної трагедії в Рівному

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.