facebook

В Україні можуть скасувати вечірню та заочну форму навчання у виші

Вечірнє та заочне навчання у ВНЗ може піти в минуле. Народні депутати запропонували перейти на інші форми вищої освіти.



Скасувати вечірню та позашкільну освіту
До Верховної Ради внесено законопроект No10092. Документ рекомендує не набирати на вечірню та заочну форми навчання осіб зі ступенем бакалавра та магістра.

Натомість євродепутати пропонують, щоб у 2024 році університети зосередилися на дистанційній освіті та навчанні на роботі. Зараз цей документ розглядає комітет Верховної Ради з питань освіти.

Що буде з тими, хто пішов на вечірні та інші форми позакласної роботи
Як повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, усі зміни стосуватимуться лише тих, хто вступає до ВНЗ.

Ми пропонуємо більше не набирати на заочну та вечірню освіту, а розвивати дистанційну освіту та навчання на роботі на додаток до очної форми навчання. Усі, хто навчався в цих формах, продовжуватимуть до закінчення навчання,
каже він. Що ще передбачає законопроект?
Якщо документ проголосують проти, ДПА буде скасовано для всіх, крім четвертокласників, тестування проходитиме в рамках пілотного проекту лише у школах, які його прийматимуть.

Олімпіаду до ВНЗ необхідно провести за результатами ЗНО-2021 або НМТ 2022-24. У разі необхідності організовується також творчий конкурс. Також буде фахове вступне випробування на окремі спеціальності. Предмети NMT будуть такими:
Українська мова, математика, історія України, а також предмети за вибором (фізика, хімія, біологія, іноземні мови, географія, українська література). З міркувань безпеки тести надаються в електронному вигляді.

Читайте також:  Пророчі слова Хаяла Алекперова збуваються: про що попереджав екстрасенс

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.