facebook

В Україні помітно збільшать зарплати: коли і на скільки піднімуть

В Україні у 2024 році збільшать зарплатню на 8,5%. Це частково компенсує подорожчання за останні роки. Водночас більшість роботодавців відчуває дефіцит кадрів.



Про це розповідає “Апостроф”.

За оцінками уряду, у середньому українці зароблятимуть у 2024 році 21 809 гривень на місяць. Навіть з урахуванням інфляції заробітна плата збільшиться на 8,5%. Зростання середньої ЗП також пояснюється підвищенням мінімальної зарплатні. У січні наступного року вона буде 7 100, а в квітні вона зросте до 8 тисяч гривень – майже на 20% від тієї, що є наразі. Тому у квітні буде можливість для значного зростання зарплатні.

У свою чергу, роботодавці скаржаться на дефіцит кадрів. Зокрема, дуже складно знайти з досвідом роботи від 3 років, а також на вакансії, де потрібна фізична праця. Це пов’язано з мобілізацією, міграцією людей в інші регіони та бажанням багатьох українців працювати дистанційно.

Згідно статистики кадрового порталу GRC.ua, наступного року збільшиться попит на медичних працівників, фахівців психологічної допомоги, фахівців у продажах, особливо які володіють іноземними мовами. Також наразі вже потрібні будівельники та інженери.

За результатами опитування серед представників бізнесу від Європейської бізнес-асоціації, 65% компаній планують відкрити вакансії у 2024 році. Наразі більша частина роботодавців відчуває дефіцит кадрів, особливо таких професій:

директор, керівник;
спеціаліст вузького профілю;
працівник зі знанням англійської;
маркетолог, секретар, менеджер із продажу;
адвокат, юрист, аудитор;
інженер, хімік, фармацевт, агроном.
У 2024 році можуть виникнути проблеми зі знаходженням слюсарів, механіків, робітників у магазини, виробничого персоналу.

Читайте також:  Стосується всіх, хто має землю: Рада радикально змінила правила - доведеться більше платити

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.