facebook

Україну накриє екстремальна погода: де +18, а де – снігопад і швидкість вітру 20 м/с

У частині областей буде аномально тепла погода, але в деяких областях навпаки підуть дуже сильні снігопади, будуть морози і потужні вітри.



Погода в Україні на вихідні, 2 і 3 грудня, буде аномально теплою у частині регіонів. Нетипово для цієї пори року потеплішає у південних, центральних та східних областях. Але при цьому у західних і північних регіонах погода буде протилежною – там пройдуть снігопади, подекуди дуже сильні, будуть морози і сильний вітер.

Крім західних і північних регіонів, де буде падати сніг, у решті областей опади будуть переважно у вигляді дощу, мряки та мокрого снігу. Таким прогнозом погоди на вихідні поділився кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич, пише meteoprog.

Погода в Україні 2 грудня
У західних областях
Дуже складні погодні умови будуть у західних областях. Там через переміщення теплого фронту пройде сніг і мокрий сніг, а на Прикарпатті та Закарпатті буде сніг з дощем. У деяких місцях опади будуть дуже значними. Також варто бути готовими до налипання мокрого снігу, снігового накату, а також ожеледиці на дорогах.

Вітер східний, північно-східний, 7-12 м/с, у Карпатах окремі пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі -4…+2 градуси, вдень -2…+4, на Закарпатті та Буковині +4…+9 градусів.

У північних областях
На півночі нашої держави вночі не буде істотних опадів. Вранці та вдень буде падати сніг, мокрий сніг, а місцями – сніг з дощем.

Також місцями будуть тумани, дальність видимості становитиме 200-500 метрів. На дорогах потрібно бути обережними, адже очікується ожеледиця. Вітер східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -6…-1 градус, вдень -3…+2.

У центральних областях
Вночі в північних областях будуть помірні опади – здебільшого падатиме сніг і дощ. Вдень невеликі опади очікуються лише в Полтавській області, на решті території буде сухо. Де-не-де будуть тумани та ожеледиця на дорогах.

Читайте також:  До України йде тропічна спека: температура підвищиться до 37 градусів

Вітер східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +3…-2 градуси, вдень 0…+5.

На півдні України
На півдні нашої держави буде мінлива хмарність, без опадів. Подекуди будуть тумани.

Вітер південної чверті, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +3…+8 градусів, вдень +9…+14; на Одещині та у Криму вночі +7…+12 градусів, вдень +13…+18.

У східних областях
На сході країни будуть помірні опади у вигляді снігу, мокрого снігу та дощу. Місцями ожеледь і туман. На дорогах ожеледиця. Вітер східний, 3-8 м/с. Температура повітря протягом доби -1…+4 градуси.

Погода в Україні 3 грудня
У західних областях
На заході нашої держави у неділю, 3 грудня, падатиме сніг, мокрий сніг та дощ. Вдень будуть іти невеликий сніг і мокрий сніг. Подекуди буде налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця

Вітер західний, північно-західний, 7-12 м/с, місцями пориви, 15-20 м/с. Температура повітря протягом доби становитиме +1…-4 градуси.

У північних областях
На півночі нашої країни вночі пройде помірний дощ із мокрим снігом, в вдень місцями будуть йти невеликі опади (мокрий сніг, мряка). Варто бути обережними на дорогах, адже подекуди очікується ожеледиця.

Вітер вночі східний, вдень західний, 7-12 м/с, місцями пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі +1…-4 градуси, вдень +4…-1.

У центральних областях
У центральних регіонах країни обійдеться без опадів. Вночі та вранці місцями буде туман.

Вітер вночі південний, вдень західний, 7-12 м/с, вдень місцями пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі +1…+6 градусів, вдень +8…+13.

На півдні України
У південних областях України в неділю обійдеться без істотних опадів. Вітер вночі південно-західний, вдень північно-західний, 9-14 м/с. Температура повітря вночі +8…+13 градусів, вдень +12…+17.

У східних областях
У східних областях вночі місцями пройде невеликий дощ, вдень без істотних опадів. Вітер вночі південний, вдень західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі становитиме 0…+5 градусів, вдень +8…+13.

Читайте також:  На західну Україну насувається потужне похолодання

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.