facebook

В Україні можуть демобілізувати військових: кого це торкнеться

Військових строкової служби, у яких закінчився термін, передбачений законом, демобілізують найближчим часом.



Про це у коментарі Українському радіо розповів секретар РНБО Олексій Данілов.

За його словами, 24 листопада, відбулося засідання Ставки Верховного Головнокомандувача та питанню демобілізації строковиків було приділено велику увагу.

“Це зроблено для того, щоб ми справедливо займалися питанням приєднання до нашої армії тих людей, які необхідні нам для обороноздатності країни. Щодо мобілізації людей, які проходили строкову службу, то Президент попросив і військові погодилися, що найближчим часом ці люди будуть демобілізовані. Цей процес відбудеться і ми розуміємо, скільки їх”, – повідомив Данілов.

Ті строковики, у яких минув термін служби, але вони самі хочуть залишитися, можуть зробити це, уклавши контракт.

Також Президент України Володимир Зеленський заявив, що поставив завдання головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному, міністру оборони Рустему Умерову та іншим представникам уряду презентувати комплексний план проведення мобілізації в Україні вже наступного тижня.

Президент зазначив, що на засіданні Ставки заслухав доповіді про виклики у сфері мобілізації, а також варіанти їх вирішення.

“Весь план буде напрацьовано. Чесно кажучи, деякі питання ми вже вирішили, але я хотів би, щоб люди розуміли весь план дій, куди ми йдемо, які виклики… Комплексний план із цього питання буде наступного тижня. Дуже вірю, що наступного Принаймні, таке завдання поставлене і Залужному, і Умерову, і міністрам, тому що багато залежить і від економічних питань, потрібно врегулювати. Вони всі комплексно доповідатимуть наступного тижня”, – сказав глава держави.

Читайте також:  Загроза нового наступу на Україну: військовий експерт спрогнозував, чим це закінчиться для Росії

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.