facebook

Для вихователів дитячих садків планують скоротити робочий час

Вихователям дитячих садків планують запровадити скорочений робочий час, що становитиме 30 годин на тиждень.



Відповідну норму містить законопроєкт про реформу дошкільної освіти, який наразі готується до голосування в парламенті в другому читанні.

Законопроєкт передбачає, що вихователі матимуть скорочену тривалість робочого часу, і 30 годин на тиждень включатимуть час, необхідний для виконання ними навчальної, виховної, методичної, організаційної роботи та іншої педагогічної діяльності.

Керівники та вихователі-методисти закладів дошкільної освіти теж матимуть скорочену тривалість робочого часу, норма якого становитиме 36 годин на тиждень на одну тарифну ставку.

Також педагогічним працівникам у дитсадках буде надаватись щорічна основна оплачувана відпустка тривалістю 56 календарних днів.

При цьому тривалість відпустки помічників вихователів закладів дошкільної освіти становитиме 28 календарних днів.

Помічникам вихователів спеціальних закладів дошкільної освіти, інклюзивних, спеціальних груп інших закладів дошкільної освіти буде надаватись щорічна додаткова відпустка за особливий характер праці тривалістю 7 календарних днів.

Протягом робочого дня педагогічним працівникам дитсадків надаватиметься перерва для відпочинку й харчування тривалістю не менше 45 хвилин.

Читайте також:  Скільки годин мають працювати українці

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.