facebook

Студентам планують дозволити виїзд з України: названі умови та терміни

Студентам планують дозволити виїзд із України. Названо умови та терміни для того, щоб чоловіки непризовного віку могли перетинати кордон в умовах військового періоду та мобілізації.



Студентам планують дозволити виїзд з України: названі умови та терміни – today.ua
Чоловікам 18-60 років заборонено залишати територію України через повномасштабну війну з РФ. Проте найближчим часом деяким категоріям студентів можуть надати такий дозвіл. З такою ініціативою виступив президент Володимир Зеленський. Він доручив Міністерству освіти опрацювати питання.

Заступник Міністра освіти Михайло Вінницький озвучив деталі. Дозвіл на виїзд з України можуть надати чоловікам віком 18-22 років. Головна умова – громадяни повинні бути в інших країнах виключно для навчання.

Є ймовірність, що перетнути кордон можна буде лише для обміну студентів українських та західних вишів. Наразі така можливість обговорюється.

За словами Вінницького, дозвіл на виїзд буде обмежений за строками. Є варіант отримати його лише на один семестр. Це дозволить повчитися в університеті Європи в ході здобуття ступеня бакалавра.

“Тим більше, що зараз є багато можливостей від університетів наших партнерів, які відчинили свої двері українським студентам та зацікавлені в тому, щоб наші студенти на один семестр поїхали та повчилися”, – пояснив чиновник.

Наразі остаточного рішення щодо виїзду студентів не прийнято. Влада розглядає різні можливості надати їм таке право виїзду.

Михайло Вінницький також заявив, що студентам, які навчаються в українських вишах, але виїхали за кордон, перестануть сплачувати стипендії. Це дозволить заощадити кошти для тих, хто залишився здобувати освіту на Батьківщині:

“Ми повинні допомогти студентам, які залишилися в країні, які будують її разом з нами. Стипендія академічна якраз для того, щоб вони мали змогу отримати ті знання, які потрібні їм для перемоги України та після неї”.

Читайте також:  Пeрeлякалася не на жарт: Олю Цибульську зaтримaли на кордоні через пiдoзрy в перевезенні забoрoнeних предметів (фото, відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.