facebook

Багатьох українців уже найближчим часом позбавлять права на відстрочку від мобілізації

Чимало українських військовозобов’язаних чоловіків мають право на відстрочку від мобілізації з тих чи інших причин. Це можуть бути сімейні обставини, проблеми зі здоров’ям або період стаціонарного навчання у вищому навчальному закладі. Проте найближчим часом Верховна Рада має намір переглянути і скоротити список причин для відстрочки від мобілізації.



Багатьох українців уже найближчим часом позбавлять права на відстрочку від мобілізації – today.ua
Про це, зокрема, повідомила у своєму Facebook народний депутат Мар’яна Безугла. За словами депутатки, відповідний законопроект уже готовий і найближчим часом буде зареєстрований у Верховній Раді.

А з огляду на ту обставину, що фронт катастрофічно потребує нового поповнення, то й зволікати із розглядом цього законопроекту депутати, ймовірно, не стануть.

Які положення містить новий законопроект?
Цей документ суттєво звужує коло військовозобов’язаних осіб, яким надається відстрочка від мобілізації.

Зокрема, він містить такі моменти:

Студентів вишів, які здобувають другу або третю вищу освіту, позбавлять права на відстрочку від мобілізації.
Буде скорочено коло осіб, які мають право на відстрочку у зв’язку з доглядом за особами з інвалідністю 1 та 2 групи, або за особами, які потребують постійного догляду. Зокрема, тепер чоловік, який доглядає батьків дружини, втратить право на відстрочку від мобілізації. За ним залишать таке право лише в тому випадку, якщо він доглядає своїх власних батьків.
На військовий облік ставитимуть осіб, які засуджені за деякими кримінальними статтями, у тому числі й тих, що засуджені умовно.
Скасують заборону на надання відомостей про реєстрацію місця проживання або місця тимчасового перебування призовниками, військовозобов’язаними та резервістами під час укладання трудового договору.
Розширять список осіб, які підлягають постановці на військовий облік.

Читайте також:  "Люди добрі, їдьте...": тарологиня та переможниця "Битви екстрасенсів" стривожила українців

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.