facebook

Судимі, всі студенти, інваліди та інші мають бути готові: Рада хоче внести зміни до закону про мобілізацію

В Україні посилюють мобілізацію.



Народні депутати вирішили внести зміни до мобілізації, а саме запровадити зміни до закону про мобілізацію та військову службу. Зміни стосуються певної категорії студентів, осіб з інвалідністю та осіб, які відбували покарання.

Про це повідомила народна депутатка Мар’яна Безугла.

Основне із запланованих змін:

Планують усунути можливість уникнення від призову шляхом здобуття другої, третьої передвищої або вищої освіти.
Зменшать коло громадян, які мають право на відстрочку по догляду за особою з інвалідністю І та ІІ групи або яка потребує постійного догляду.
На облік планують ставити осіб, які були засуджені за вчинення кримінального правопорушення до позбавлення волі, обмеження волі, у тому числі зі звільненням від відбування покарання.
Скасують заборону на надання відомостей про реєстрацію місця проживання чи перебування призовниками, військовозобов’язаними та резервістами при укладанні трудового договору.
Розширять перелік осіб, які беруться на військовий облік.
“Змінюється порядок надання відстрочки від призову громадянам, які здобувають передвищу та вищу освіту. На сьогоднішній день відповідно до законодавства України громадяни, які навчаються незалежно від вже наявної освіти та її рівня, мають право на відстрочку від призову по мобілізації. Так, кількість бажаючих навчатися під час дії воєнного стану збільшилася у 2-3 рази не тільки у зв’язку з підстав підвищення свого професійного рівня, але й для уникнення призову на військову службу. Змінами передбачається усунути можливість уникнення від призову шляхом здобуття другої, третьої передвищої або вищої освіти,” – написала вона у повідомленні.

Читайте також:  Мама прийшла після роботи і застала страшну картину: маленькі діти цілий день повзали по мертвому батьку

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.