facebook

Відстрочку для студентів, які здобувають вже не першу освіту, хочуть скасувати

Нардепи готують великий законопроєкт щодо мобілізації, військового обліку та проходження військової служби в Україні. Зміни передбачили і для студентів вишів та коледжів, які здобувають вже не першу освіту.



Нардепка Мар’яна Безугла розповіла про заплановані зміни щодо порядку надання відстрочки від призову студентам коледжів та вишів. Вона нагадала, що зараз такі особи мають відстрочку від мобілізації.

Відстрочку для частини студентів вишів і коледжів хочуть скасувати
Мовиться, звичайно, про тих студентів, які здобувають освіту на денній чи дуальній формі навчання.

Так, нардепка заявила, що кількість охочих здобувати освіту під час дії воєнного стану збільшилася у 2 – 3 рази. Вона уточнила, що причиною є не лише бажання підвищити свій професійний рівень, а й спроба уникнення призову на військову службу.

Змінами передбачається усунути можливість уникнення від призову шляхом здобуття другої, третьої передвищої або вищої освіти,
– уточнила Безугла.

Зауважимо, недавно нардепка Наталія Піпа розповідала, що у ВРУ готують новий законопроєкт, який регулюватиме питання здобуття другої вищої освіти чоловіками призовного віку.

Спроби скасувати право частини студентів на відстрочку: головне
В Україні чимало чоловіків, яким вже понад 30 років, вирішили здобувати другу і навіть третю вищу освіту.
Нардепи заявили, що більшість з них таким чином хоче уникнути призову до війська.
Зауважимо, що студенти вишів та коледжів, які навчаються на денній чи дуальній формі, мають право на відстрочку.
Так, у ВРУ зареєстрували законопроєкт про скасування відстрочки для здобувачів другої вищої освіти. Однак його не ухвалили.
Натомість NGL.media провели розслідування і повідомили, що 2022 року можливість отримати легальну відстрочку від мобілізації використали близько 85 тисяч чоловіків призовного віку. Натомість цього року – близько 110 тисяч.

Читайте також:  Українські ВНЗ оновили вартість навчання: на скільки подорожчали контракти

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.