facebook

Це межа: Україна хоче мобілізувати молодь у віці 18-20 років – мають воювати

У ЗСУ виступають за мобілізацію 18-20 літніх.



В Україні з 24 лютого 2022 року продовжується загальна мобілізація, в рамках якої призивають на фронт здорових чоловіків віком від 18 до 60 років. Але насправді молодих рідше закликають, ніж старших чоловіків. Командир штурмового батальйону 3 ОШБр вважає, що настав час мобілізувати 18-20-річних. Про це він заявив у відео, опублікованому у Telegram-каналі Труха Україна.

Зокрема, військовий виступає за розширення мобілізації та пояснив, чому черга має дійти саме до молоді.

По-перше, він зазначив, чому, якщо хлопець студент, він не повинен воювати. Якщо молодий чоловік здоровий і придатний до військової служби, він як і інші може захищати Батьківщину.

Військовий зазначив, що молоді народилися не для війни. За його словами, ніхто не готовий і не народжений для того, щоби потім воювати. Але має бути вирішене питання щодо їх підготовки.

Ще військовий пояснив, чому потрібно в країні мобілізувати молодих хлопців, а не “дідів”. Він об’єктивно зазначив, що чоловіки, яким 50 і більше навіть не маючи проблем зі здоров’ям, а деякі мають хронічні хвороби, все одно важко справляються з тими навантаженнями, що на фронті.

Варто зазначити, що в Україні призову на термінову службу підлягають чоловіки з 18 до 27 років. Але під час воєнного стану їх заборонено мобілізувати.

Також варто зазначити, що здобуття вищої освіти на денній формі навчання дає за законом відстрочку від мобілізації.

Народний депутат та член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін в інтерв’ю Фокус ділився, що Рада підтримала зниження до 25 років вік призовників, але закон не підписано президентом України.

Читайте також:  Ядерні навчання РФ: чи може Путін під час них натиснути на "червону" кнопку

Рахманін теж поділяє думку командира штурмового батальйону, що чоловікам у віці 55 або 57 років важко на фронті, коли особовому складу треба йти 8-10 кілометрів від лінії бойового дотику тягнучи на собі десятки кілограмів: зброю, боєкомплекти, харчування, бронежилети, а потім відразу починати штурмові дії.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.