facebook

Буревії та сніг: в Україну насувається зимова погода

У вихідні температура повітря стане морозною, у більшій частині областей випаде сніг і буде ожеледиця.



Погода в Україні у вихідні, 18 і 19 листопада, стане уже по-справжньому зимовою. Температура повітря опуститься в мінуси. З морозом у більшість областей також прийде сніг.

Таким прогнозом погоди на вихідні поділився кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кібальчич, пише meteoprog. Він зазначає, що таке суттєве похолодання буде пов’язане з тим, що в Україну з північного сходу Європи почне надходити холодне морозне повітря і одночасно активізується циклонічна діяльність над Чорним морем.

Синоптик зазначає, що у більшості областей буде нестійкий характер погоди.

“Найбільш інтенсивні опади пройдуть у південній і південно-східній частині України. У західних, центральних, східних областях випаде перший сніг. На півдні посилиться вітер місцями понад 20 м/с, на акваторії Чорного та Азовського морів очікується шторм. Прохолодна, але суха погода передбачається у північній половині країни”, – розповів Ігор Кібальчич.

Погода в Україні 18 листопада
У суботу, 18 листопада, на західні області України чекає нестійка та волога погода. Упродовж доби будуть опади у вигляді снігу, мокрого снігу, подекуди з дощем. У Карпатах буде йти сильний сніг. Варто бути готовими до того, що місцями буде налипання мокрого снігу і туман, а на дорогах подекуди ожеледиця. Вітер північно-східний, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +2…-3 градуси, вдень 0…+5. У Карпатах протягом доби -5…0 градусів.

У північних областях мінлива хмарність, без опадів. Вітер східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +1…-4, вдень +4…-1 градус.

У центральних областях нашої країни мінлива хмарність, без опадів. Вітер східний, 7-12 м/с, вдень окремі пориви, 15-17 м/с. Температура повітря вночі +4…-1 градус, вдень +2…+7.

Читайте також:  Вріжуть люті морози до - 24°: українцям дали крижаний прогноз і назвали дати

У північних областях нашої держави і в Криму очікується нестійка погода, там будуть йди дощі. В Одеській області та на півдні Криму сильні опади. Вітер східний, 9-14 м/с, пориви, 18-23 м/с. В Азовському морі та у північно-західній частині Чорного моря шторм. Температура повітря вночі +3…+8, вдень +8…+13 градусів.

На сході нашої країни буде мінлива хмарність, без опадів. Вітер східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +3…-2 градуси, вдень +1…+6.

Погода в Україні 19 листопада
У неділю, 19 листопада, у західних областях мінлива хмарність, без опадів. Лише у другій половині дня у Карпатах і на Закарпатті очікується дощ із мокрим снігом. Вночі та вранці місцями туман. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі -6…-1 градус, вдень +3…-2.

На півночі нашої держави буде мінлива хмарність, без опадів. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -6…-1 градус, вдень +2…-3.

На півдні України вночі без опадів, вдень сніг, мокрий сніг, місцями з дощем. Подекуди буде налипати мокрий сніг. Водіям варто бути обережними, адже на дорогах буде ожеледиця. Вітер північно-східний, 7-12 м/с, вдень місцями пориви, 15-20 м/с. Температура повітря протягом доби 0…+5 градусів.

У південних областях та у Криму очікуються складні погодні умови. Пройдуть сильні дощі, на Одещині місцями з мокрим снігом. Вітер північно-східний, 9-14 м/с, пориви 17-22 м/с. В Азовському морі та на північному заході Чорного моря утримається шторм. Температура повітря +4…-1 градус, вдень +2…+7. У Криму протягом доби +7…+12 градусів.

У східних областях вночі без опадів. Вдень дощ, який переходитиме у сніг. На Донеччині значні опади. Подекуди налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний, 9-14 м/с. Температура повітря вночі +3…-2 градуси, вдень 0…+5.

Читайте також:  Повінь зруйнувала залізничне сполучення між Івано-Франківськом і Закарпаттям

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.