facebook

На субсидії чекають кардинальні зміни: фінансування та нормативи

Призначення житлової субсидії важливе питання, яке хвилює багатьох українців. Допомога від держави надається громадянам, які найбільше цього потребують.



У Міністерстві соціальної політики України оприлюднили новий проєкт, в якому хочуть внести значні зміни в форматі виплат. Основний акцент планують зробити на джерелах фінансування субсидії та змінити розрахунок нормативів для призначення субсидії.

Зміни в нормативах

В Мінсоцполітики запропонували ввести соціальну норму використання твердого палива. Зараз вимірювання проводиться на вагу, але в майбутньому хочуть зважати саме на теплоємність палива. Окрім цього було винесено ідею, що фінансувати купівлю дров та вугілля потрібно по-різному. Це допоможе ефективно використовувати державні кошти. Важливо, що зміни, запропоновані в проєкті, не містять інформації про ймовірні нововведення для українців, які користуються природним газом.

Відповідно до пояснювальної записки проєкту постанови, нині мінімальні норми твердого палива становлять:

1) для надання пільг — 1 тонна твердого палива, яке використовується для обігріву житла;
2) для надання житлових субсидій — 2 тонни відповідно на домогосподарство на рік.

Фінансування по-новому

В проєкті запропонували фінансувати субсидії не лише коштами, виділених з бюджету, а й за рахунок інших коштів, які набуті законним шляхом. Йдеться про гроші, які використовуються за згодою урядів іноземних держав, міжнародних організацій або фондів.

Читайте також:  Наступний тиждень стане знаковим: аналітик дав прогноз по курсу долара в Україні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.