facebook

Українським школярам виплачуватимуть щомісячні стипендії: хто на них зможе претендувати

Стипендії в Україні отримуватимуть не лише студенти, а й школярі. Йдеться про щорічні стипендії імені Тараса Шевченка, на які можуть розраховувати найталановитіші учні.



Українським школярам виплачуватимуть щомісячні стипендії: хто на них зможе претендувати – today.ua
Рівень талановитості учнів визначатиметься на IV етапі XXXIV Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури, яка проходить щороку. Саме її переможці стануть щасливими володарями щомісячних стипендій у розмірі 2720 гривень.

Кандидатури на отримання стипендій має подавати МОН до Кабінету Міністрів до 1 червня включно.

Гроші виплачуватимуть у рамках програми “Державні премії, стипендії та гранти у сфері освіти, науки та техніки, стипендії переможцям Міжнародних конкурсів”. Загалом на це виділено із бюджету 326 400 гривень.

Якщо стипендіат вступає до вишу, стипендію йому виплачують до закінчення терміну, на який призначено виплати (за рахунок фонду вишу).

У 2023 році одержувачів стипендій ім. Тараса Шевченка – 10 осіб. Кожен із них з вересня мав почати отримувати по 2720 гривень на місяць. Серед них – учні ліцею №24 м. Житомира, ліцею імені Миколи Сабата Івано-Франківської міської ради, Черкаського гуманітарно-правового ліцею, Брошнів-Осадського ліцею Брошнів-Осадської селищної ради Калуського району Івано-Франківської області, Чернівецького імені Т. Г. Шевченка, навчально-виховного об’єднання №5 міста Хмельницького імені Сергія Єфремова, Кременчуцького ліцею №4 “Кремень”, Уманського ліцею №3 та Ліцею імені Миколи Сабата Івано-Франківської міської ради.

Читайте також:  Новий навчальний рік у школах в офлайн форматі: в Міносвіти розповіли подробиці

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.