facebook

Новий навчальний рік на носі: Скільки українські студенти заплатять за оренду житла

На початку навчального року оренда квартир та кімнат традиційно дорожчає.



В Україні очікується зростання цін на оренду житла у великих містах. Оскільки багато студентів розпочнуть навчання, попит на квартири та кімнати серед них підвищиться.
Запити пошуку однокімнатних квартир у Києві серед українців значно перевищує попит на оренду кімнат, зазначили аналітики порталу “OLX Нерухомість”. У той же час варіантів оренди одиниць значно більше, всього 9 тисяч оголошень проти приблизно 4 тисяч кімнат.

Така ситуація спостерігається і в інших містах України. Наприклад, однією з найпопулярніших є Одеса, де близько 93 тисяч запитів. Далі йде Львів – 72 тисячі запитів, а також Дніпро та Харків – 55 та 52 тисячі.

Однак фахівці підкреслюють, що попит вищий за пропозицію, а з початком осені ситуація стане більш напруженою. Вже зараз у столиці лише 9 тисяч однокімнатних квартир та близько 220 тисяч запитів.

На початку навчального року оренда квартир традиційно дорожчає, оскільки студенти повертаються з канікул до міст, де знаходяться їхні ВНЗ, зокрема. Аналітик Вікторія Берещак також вважає, що оренда житла незабаром подорожчає.

“В кінці серпня і першій половині вересня ціни на оренду будуть зростати. Це пов’язано з бізнес-сезоном, що починається, тобто люди повертаються до роботи після літнього відпочинку. Також з вересня починається навчання у вузах. Буде високий попит на оренду житла серед абітурієнтів, студентів, особливо у містах-мільйонниках, там, де найбільша навчальна інфраструктура”, – сказала вона.
Влітку ціни на оренду однокімнатної квартири виглядають так:

Львів – 14 тис. грн;
Київ – 10 тис. грн;
Дніпро – 8,5 тис. грн.;
Одеса – 7 тис. грн;
Запоріжжя – 5 тис. грн;
Харків – 4 тис. грн.
Передбачається, що вартість оренди зросте в середньому на 2-3 тисячі гривень.

Читайте також:  Чи збільшиться посадовий оклад педагогів у 2024 році

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.