facebook

Важливе попередження про зимовий час: напередодні переведення годинників

Чи бути зимовому часу в Україні.

У 2023 році перехід на зимовий час відбудеться за планом, однак в мережі з’явилася важлива дискусія щодо цієї події. Одна з них відбулась на форумі “Українська Рада бізнесу”, відео опубліковано на сторінці заходу в мережі Facebook.

Кожного разу, коли йдеться про зміну годинника на зимовий час, ведуться обговорення щодо його доцільності. Наразі в Україні діє закон, який передбачає встановлення літнього часу навесні і зимового в останню неділю жовтня.

У минулому в Україні намагалися скасувати сезонне переведення годинників, але ці спроби не видалися успішними. Одні парламентарі вважають за доцільне залишити зимовий час, тоді як інші вважають, що краще залишити літній. У кожного варіанту є свої плюси й мінуси.

Підприємці стверджують, що перехід на зимовий час значно збільшує споживання електроенергії, і вони висувають ініціативу його скасувати. Це було оголошено під час бізнес-форуму “Української Ради бізнесу”.

Олег Гетьман, економіст і координатор експертних груп “Економічної експертної платформи”, заявив, що перехід на зимовий час призведе до збільшення споживання електроенергії на 13%. Це особливо актуально в умовах недостатнього енергопостачання через атаки росії на нашу енергосистему.

“Після переходу на зимовий час в Україні зростає споживання електроенергії, що створює додаткове навантаження на вже працюючу в екстремальних умовах енергосистему, ” – підкреслив експерт.

У відповідь на це нардеп від “Слуги народу” Галина Третьякова повідомила, що народні обранці вже двічі намагалися проголосувати за законопроєкти про скасування переходу на зимовий час, але не вистачило голосів. Тим не менш, вона наголосила, що влада готова розглянути питання скасування цього переходу, якщо з’являться відповідні ініціативи.

Наразі питання, що стосується того, на якому часі залишатися — літньому чи зимовому, залишається предметом численних дискусій. Проте на законодавчому рівні жодних змін поки не внесено, отже нам слід готуватися до переведення годинників на годину назад.

Читайте також:  На Львівщині померла породілля з COVID-19: дитина – у важкому стані

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.