facebook

Що робити з плодовими деревами восени, щоб не втратити рослини через заморозки

Восени, перед настанням зими, плодові дерева необхідно підготувати до холодів. Для цього їх потрібно обробити мідним купоросом та побілити стволи, щоб захистити від промерзання, вітру, перепадів температур та гризунів.



Докладніше про те, що потрібно зробити з плодовими деревами восени, щоб не втратити рослину під час морозів, читайте у нашому матеріалі.

Крім вищезгаданих заходів, важливо провести осіннє підживлення. Вона допоможе деревам зміцнити імунітет та кореневу систему, що дозволить їм краще перенести морози та дати рясні врожаї наступного року.

Навіщо потрібне осіннє підживлення?

Осіннє підживлення плодових дерев сприяє:

Зміцненню імунітету рослин, що дозволяє їм протистояти хворобам та шкідникам.
Поліпшення росту та розвитку коренів, що підвищує стійкість дерев до посухи та морозів.
Поліпшення перезимівлі дерев.
Збільшення врожайності наступного року.
Які добрива вносити восени?

Для осіннього підживлення плодових дерев рекомендується використовувати фосфорні добрива. Фосфор необхідний рослинам для формування кореневої системи, цвітіння та плодоношення.

Найбільш ефективними фосфорними добривами для плодових дерев вважаються суперфосфат та подвійний суперфосфат. Вони містять велику кількість фосфору, який легко засвоюється рослинами.

Як вносити фосфорні добрива?

Фосфорні добрива вносять у ґрунт по периметру крони дерева, на глибину близько 20 см. Відстань між лунками має бути близько 1 метра.

Одну жменю гранульованого суперфосфату (близько 35 грам) вносять у кожну лунку та присипають землею. Потім рослини поливають.

Поради щодо осіннього підживлення плодових дерев

Підживлення слід проводити в суху погоду.
Перед внесенням добрив ґрунт слід добре розпушити.
Після внесення добрив рослини потрібно полити.
За дотримання цих рекомендацій ви зможете допомогти своїм плодовим деревам підготуватися до зими та отримати хороший урожай наступного року.

Читайте також:  Потужні магнітні бурі накриють Землю у найближчі кілька днів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.