facebook

Зарплати освітянам у 2024 році виплачуватимуть із коштів міжнародних партнерів – Денис Шмигаль

Заробітні плати працівникам бюджетної сфери, зокрема освітянам, а також пенсії та інші соціальні зобов’язання в 2024 році виплачуватимуть за кошти міжнародних партнерів.



Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час щорічних осінніх зборів Міжнародного валютного фонду та Групи Світового банку.

Посадовець підкреслив, що Україна продемонструвала неймовірну стійкість під час повномасштабної агресії росії. Одним із факторів, який цьому активно сприяв, на думку прем’єр-міністра, є допомога іноземних держав і співпраця з міжнародними фінансовими установами: Світовим банком, МВФ, ЄБРР і ЄІБ.

За його словами, завдяки підтримці міжнародних партнерів Україні вдалося стабілізувати ситуацію.

“Водночас дефіцит державного бюджету цього року складе близько 20%. Наступного року – 21% ВВП. Аби повністю покрити цей дефіцит бюджету нам буде необхідно залучити зовнішнє фінансування на суму близько 42 мільярдів доларів”, – відзначив Шмигаль.

Посадовець також додав, що це дозволить Уряду виконувати основні соціальні зобов’язання:

виплачувати пенсії;
виплачувати зарплати працівникам бюджетної сфери: учителям, лікарям та іншим;
допомагати тим, кому росія зруйнувала домівки тощо.
Також Денис Шмигаль наголосив, що Уряд готує Єдиний план реформ до 2027 року. Він стане “дорожньою картою, яка об’єднає ініціативи та рекомендації міжнародних партнерів, а також пропозиції української сторони”.

Читайте також:  Лікування раку та пологи будуть безкоштовними: стали відомі подробиці нового етапу медреформи у 2020 році

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.