facebook

У військкоматі на очах міліції побили чоловіка (Відео)

У мережі з’явилося відео побиття чоловіка у Чернівецькому військкоматі у липні торік, правоохоронні органи залучили його до провадження та проводять перевірку.



Про це повідомляє прес-служба ТЦК Чернівецької області, анонімні ТГ-канали, пише Dailylviv.com.

Відео опублікували в мережі вночі. Послідовність 30 липня 2022 року показує, що приблизно 03:30 чоловіка у наручниках завели у держустанову двоє поліціянтів.

У кімнаті з’явився чоловік у цивільному та вдарив затриманого по голові. Потім на відео з’являються люди у військовій формі, імовірно співробітники ТЦК. Один із них почав бити полоненого. Поліцейський дивився кадри і посміхався. Крім того, в кадрі знову потрапив цивільний, якого підозрюють у продовженні побиття закутого в наручники. Знову поліція задовольнилася тим, що спостерігала, не припиняючи побиття. Після побиття черговий дав папери в’язню підписати. Чоловік намагався щось пояснити, але підійшов військовий і почав його бити. Цивільний дав йому «зайвих» стусанів. Поліцейські дивляться, солдат посміхається.

Нарешті чоловік підписав документ і його виводять.

Анонімні Telegram-канали повідомляли, що все це відбувалось в приміщенні ТЦК та СП Чернівців, і таким чином з затриманого намагалися вибити згоду на підпис на мобілізацію.

Удень, 9 жовтня, Чернівецький обласний військкомат підтвердив, що подія відбулась 31 липня минулого року, і правоохоронці відкрили кримінальне провадження, проте, як повідомляють у військкоматі, відео не було у матеріалах справи.

“Щодо відео, яке поширюються у соціальних мережах.

Подія відбулась 31.07.2022. По даному факту відкрито кримінальне провадження, однак повідомлень про нього до Чернівецького обласного ТЦК та СП не надходило.

У зв’язку з опублікуванням відео та наявністю кримінального провадження зараз проводиться службова перевірка з метою встановлення обставин події.

Керівництво Чернівецького обласного ТЦК та СП категорично засуджує будь-які прояви порушення чинного законодавства України і проводить рішучі заходи щодо недопущення правопорушень та злочинних дій серед військовослужбовців і працівників ТЦК та СП”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також:  “Адекватні люди є”: чернігівські активісти заступилися за побиту школярку (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.