facebook

Шкільні канікули можуть бути дуже довгими: причини стали відомі

Зараз всіх батьків хвилює питання про те, як довго триватимуть канікули в школі і чи буде в приміщеннях оптимальна температура.



Вже в кінці цього місяця в школі починаються осінні канікули. Попередньо їх повинно вистачити на тиждень.

Але якщо виникне складна ситуація в енергетичному секторі через обстріли Російської Федерації, все може змінитися, і свято може значно затягнутися, пише Radiotrek.

Цього року всі школи країни мають право самостійно визначати тривалість канікул. Це рішення було прийнято тому, що, як і минулого року, електропостачання та опалення на об’єкті могли стати не стабільними. Керівництво школи керується ситуацією на місці і, при необхідності, продовжує період відпочинку.

Є інформація і про подачі теплоносія. Навчальні заклади будуть забезпечені ним при умові, коли три доби поспіль середньодобова температура не перевищує 8 градусів. Можна згадати, що минулого року опалювальний сезон у деяких містах України був розпочатий лише на початку листопада.

У школах і дитячих садах, як правило, опалення вмикається раніше, ніж у житлових будинках. за планом, до 15 жовтня всі навчальні заклади мають підготуватися до опалювального сезону.

Згідно з рекомендаціями температура повітря в школах не повинна бути нижче 19 градусів.

Читайте також:  Атестація педагогічних працівників під час війни: що варто знати

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.