facebook

Дуже допоміг ковід: у МОН поділилися планами щодо заочної освіти в Україні

Заступник міністра освіти та науки України Михайло Винницький розповів, що заочну форму навчання залишають. Проте, як він зазначив, будуть відбуватися зміни, які покращать її якість. Зокрема, за словами посадовця, в цьому допоміг ковід.



Про це Винницький розповів в ефірі Українського радіо. За його словами, для трансформації залучать технологічні можливості, які забезпечують дистанційне навчання.

“Ми зараз будемо пропонувати деякі зміни, для того, щоб покращити якість заочного навчання, щоб використовувати технологічні можливості, які забезпечені зараз у дистанційному навчанні. Як не дивно, ковід нам допоміг, тому що розвинулось дещо дистанційне навчання і його інфраструктура. І ми можемо ці здобутки технологічні, які пройшли за останні два-три роки, використати для того, аби зробити заочку більш якісною, ніж вона була дотепер”, – сказав заступник міністра освіти.

Нагадаємо, раніше МОН планувало скасувати заочну форму. Зокрема, у зареєстрованому у Верховній Раді законопроєкті пропонували розвивати дистанційну та дуальну форми освіти, а також покращувати денну. Проте документ не затвердили і залишили на доопрацювання. Міністр освіти Оксен Лісовий зазначив, що Міносвіти поставило перед собою завдання трансформувати цю форму, аби вона була якісною..

Читайте також:  Росія сподівається усунути те, що стримує її прогрес в Україні – британська розвідка

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.