facebook

Їх банківські рахунки будуть заблоковані до тих пір, поки вони не прийдуть до військкомату

Після великої кількості новин від Міністерства фінансів про створення та ініціювання електронного реєстру проходження військової служби стало відомо, що Міністерство оборони України зараз працює над публікацією своєї позиції з цього питання.



Як повідомляє ТСН, про такі наміри заявила заступник Міністра оборони Катерина Чорногоренко.

“Я думаю, ми скорегуємо позицію і вийдемо до всіх в однаковому становищі”, – сказала Катерина Чорногоренко, яка запитала її про роботу реєстратури.

У той же час Міністерство оборони поки ніяк не прокоментувало появу повістки в електронному вигляді, яка, як стверджується, може бути відправлена особі, затриманій військовими, на електронний аккаунт людини, якщо існування такого поняття буде введено на законодавчому рівні.

Адвокат пояснив, за яких умов може бути надана електронна повістка

Далі адвокат Андрій Межиріцький прокоментував можливу ситуацію з електронними повістками. Він нагадав, що наданий момент, якщо особа, якій була видана повістка до суду, власноруч підпише цей паперовий документ, повістка буде вважатися врученою.

“Для того, щоб надсилати повістки (які стосуються мобілізації) в електронному вигляді – для цього потрібні зміни в законодавстві про мобілізацію та військову службу, – каже Андрій Межирицький. – В такому випадку це цілком можливо. Це може бути по аналогії з судовою повісткою. Щодо останньої, то чітко прописано, що людина є повідомлена належним чином, коли отримала повістку до суду в електронному вигляді”.

За словами Межирицького, адвокатська та судова практика свідчить про те, що в Україні дуже часто скасовуються штрафи через неявку до ТЦК по повістці: “ТЦК не завжди праві. Треба довести, що повістка була вручена так, як передбачено законом. Дуже багато рішень, коли суди скасовували штрафи за неявку по повістці”.

Читайте також:  Які країни допомагають Росії проводити псевдореферендуми

Чи зможуть ухилянтам блокувати банківські картки: пояснення адвоката

Крім цього, адвокат прокоментував одне із побоювань, що, начебто, ухилянтам після низки нововведень на законодавчому рівні можуть блокувати банківські рахунки, рахунки ФОП.

“Теоретично таке можливо, якщо це, електронні виклики, буде введено в законодавчу площину. Якщо людина не з’явиться за викликом, то буде нести адміністративну відповідальність. Тобто так само, як сьогодні людина отримала повістку в паперовому вигляді, розписалась та не з’явилась. Відповідальність – у вигляді штрафу. Відомості передаються у виконавчу службу. Далі, в разі його несплати, для порушника наступають наслідки (обмеження низки прав) “.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.