facebook

Відомий український музикант з Прикарпаття зaгuнув на фронті

Андрій Чепіль загинув під час виконання бойового завдання.

У штурмовому бою в районі села Работино запорізькому напрямку загинув відомий український музикант Андрій Чепіль.

Художник-захисник загинув о 6.28 ранку разом з ще трьома братами під час виконання бойового завдання по рейду на позиції противника. Відразу забрати тіла загиблих не вдалося через щільний вогонь.

Це стало можливим всього за 4 тижні, коли”зіткнення битв “було перенесено назустріч ворогові. Бойові побратими, ризикуючи своїми життями, забрали останки тіла, які були передані на аналіз ДНК в кінці 7-го місяця. І тільки тепер вдалося встановити, що останки належали Чепілю.

Слід зазначити, що Андрій Чепіль був музикантом, пластуном і громадським активістом з Івано-Франківська. Він грав на саксофоні і був вокалістом. Він служив у військовому оркестрі почесноїгвардіїпрезидентськогополку.Вінєучасникомкавер-груп”Frisson Band”і”Смерічка”. Трембітар фолк-рок-групи”Кораллі”.

У 2022 році, після повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну 3 березня, Чепіль був мобілізований в армію. Спочатку він брав участь у боях в Харківській області під Ізюмом і Куп’янськом в якості навідника артилерії в 1-му підрозділі ЗСУ. Потім, за власною ініціативою, він був переведений в 47-у окрему механізовану бригаду “Магура”.

Він брав участь у професійних військових навчаннях у Німеччині, де опанував навички роботи на бойових машинах Bradley. Він був старшим сержантом взводу, командиром бойової машини і служив командиром взводу.

2021 року одружився з музиканткою Богданою Кінаш.



Читайте також:  Вечіpня звіcтка скoлихнула Укpаїну. Данилo Демчишин був чемпіон cвіту та Європи. Йому було лише 25. Деталі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.