facebook

В Україні подорожчають популярні продукти: що буде з цінами

В Україні стрімко зростають ціни на м’ясо та сало. Економісти прогнозують, що ця тенденція продовжиться, і подальше зростання цін є неминучим. На сайті Мінфіну можна порівняти, як змінилася вартість різних сортів м’яса у жовтні.

Як інформує “



biz.today.ua”
, зокрема, найбільше подорожчала курятина. Слідом за нею – свинина та сало. У різних супермаркетах ціни різняться, але загальну тенденцію простежити не складно.

Ціни на курятину

Так, станом на 3 жовтня, кілограм курячих стегон у середньому коштує 104,95 грн, гомілка – 74,95 грн за кг, тушка – 79,90 грн за кг, а філе – 145,93 грн за кг.

Курятина ТМ “Наша Ряба” традиційно реалізується дорожче. Середня вартість курячих стегон становить 132,78 грн, гомілки – 96,93 грн за кг, а куряче філе в середньому коштує на сьогоднішній день 173,47 грн за кг.

ПОПУЛЯРНІ ЗАРАЗ В Україні розробили графіки відключень електроенергії по областях Вінегрет по-німецьки: рецепт із секретним інгредієнтом Ірина Білик зробила одну з найтрендовіших зачісок 2023 року НБУ скасував фіксований курс: аналітик розповів, як зміниться вартість валюти до кінця жовтня

За прогнозом економіста Ігоря Полховського, курятина продовжуватиме дорожчати через базові витрати на вирощування птиці. Він пояснює, що курка є найдешевшим м’ясом на ринку, тож попит на нього зростає. А якщо зростає попит, то зростає і вартість товару.

Ціни на свинину

Свинина дорожчає не так швидко, але все ж таки різниця з попереднім місяцем у вартості м’яса є. Середня вартість свинячої грудинки зросла з 178,07 грн до 179,67 грн за кг. Свинячий ошийок, ребра та лопатка в ціні за місяць не змінилися, підчеревок став дорожчим майже на гривню – зі 180,69 грн до 181,24 грн за кг.

Читайте також:  На Прикарпатті знову буде проблема із зарплатою для бюджетників

Найдешевше свинину можна купити в супермаркетах Novus.

Ціни на сало

Сало за місяць зросло у ціні на 3 гривні у супермаркетах. Так, солоне сало сьогодні коштує в середньому 278,80 грн за кг, тоді як місяць тому цінник був 275,29 грн за кг. При цьому найдешевше продукт можна купити в “Ашан” та “Мегамаркет”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.