facebook

Уряд підготував законопроєкт про зниження пенсій до мінімальної: кого торкнуться нові правила

Уряд підготував та схвалив законопроєкт щодо зниження пенсій до мінімальної окремими категоріям громадян. У документі йдеться про громадян, які були засуджені до позбавлення або обмеження волі за деякі кримінальні правопорушення.



Уряд підготував законопроєкт про зниження пенсій до мінімальної: кого торкнуться нові правила – today.ua
Про це повідомив у своєму Telegram-каналі представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Отже, в уряді підготували законопроект, яким передбачено зміни у пенсійному забезпеченні окремих категорій громадян, які вчинили злочини проти основ національної безпеки, громадської безпеки, миру, безпеки людства, міжнародного правопорядку.

“Зокрема, пропонується передбачити, що виплата пенсій особам, засудженим до обмеження волі або позбавлення волі за вчинення умисного кримінального правопорушення, протягом строку відбування покарання у вигляді обмеження волі або позбавлення волі здійснюється відповідно до ЗУ “Про загальнообовʼязкове державне пенсійне страхування” в розмірі, що не перевищує розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, визначеного законом”, – повідомляє Тарас Мельничук.

Тобто, під час відбування покарання громадяни, засуджені за такі злочини, отримуватимуть лише мінімальну пенсію. Зараз її розмір становить 2093 гривні. Однак вже з нового року разом зі зростанням прожиткового мінімуму зросте й мінімальна пенсія. А отже й виплати, які передбачені для громадян, яких нині закон визначає як державних зрадників і колаборантів, зростуть.

Крім того, як очевидно з повідомлення Тараса Мельничука, зниження пенсії до мінімальної для них передбачено лише на період відбування покарання.

Читайте також:  Тариф на електроенергію з 1 серпня: скільки платитимуть українці

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.