facebook

Закон про освіта мешканців ОРДЛО несе загрозу нацбезпеці України – Забродський

Закон про освіту для мешканців тимчасово окупованих територій несе загрозу національній безпеці України.



Про це у кулуарах парламенту заявив народний депутат України фракції “Європейська Солідарність” Михайло Забродський, трансляцію вів “Прямий”.

“На наш погляд зазначений законопроект і наслідки його прийняття мають два аспекти. Перший – соціальний, другий – безпековий. Якщо ми розглянемо пакет пільг, які надаються вступникам з тимчасово окупованих територій та діючим військовим, ветеранам – то виявляється, що воюючи за України, ризикуючу здоров’ям та життям – це замало для того, щоб діти вступали за державними квотами. Такою пільгою можуть розпоряджатися лише ті військові, які загинули на сході. З одного боку, щоб отримати таку пільгу – треба загинути за Україну, з іншого боку треба ліше проживати на території непідконтрольній владі”, – заявив він.

“Також в законі закладена велика небезпека – стосовно переліку вузів, в які можуть вступати діти з тимчасово окупованих територій, він майже не обмежений. До цього переліку потрапили вищі з системи Міністерства оборона та МВС. На наш погляд цей елемент несе потенційну загрозу державній безпеці”, – додав він.

Нагадаємо, в Україні дозволили учням з тимчасово окупованих територій вступати в усі виші без проходження зовнішнього незалежного оцінювання. Верховна Рада схвалила законопроєкт №3734 президента Володимира Зеленського.

Читайте також:  "Вони цю війну прогрaють": Експерт заявив, що Путіну не допоможе переведення економіки на військові рейки

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.