facebook

Батьки школярів у ступорі: втрата оцінок з деяких предметів – список

Українські діти вчаться за новою системою.



В українських школах вирішили відмовитися від оцінок з деяких предметів. Фізкультура, музика, малювання, трудове навчання та мораль-предмети, які більше не будуть оцінюватися. Про це повідомляє Наша мама.

Українські школярі мають по шість-вісім уроків на день, плюс домашні завдання та гурткова робота. Як наслідок, діти завжди зайняті і навчаються цілими днями.

Тим часом, іноземні учні також проводять час у школі з 8-9 ранку до 3-6 вечора, але, за словами батьків, у них є можливість обирати предмети, які вони вивчають, а в деяких школах не задають домашніх завдань, як це відбувається в норвезьких школах. При цьому обсяг навчального матеріалу в класі значно менший, ніж з аналогічних предметів в Україні.

Для того, щоб зменшити фізичне та розумове навантаження на учнів, було прийнято рішення про скасування оцінок з деяких предметів.

Наразі українським школам надано можливість обирати, які предмети скасувати, а з яких-виставляти оцінки учням. Це дає школам більше гнучкості та автономії у прийнятті рішень щодо системи оцінювання.

Зазначається, що такий підхід допомагає зменшити навантаження на учнів, особливо з огляду на кількість предметів і класів, з якими вони вже стикаються. Предмети, що не оцінюються, такі як фізкультура, музика, малювання, трудове навчання та етика, звільняються від очікувань і тиску оцінок.

Читайте також:  Перешіптувались під час уроку: у Вінницькій області директор школи кричав та вдарив по голові учня

Шукайте деталі в групі Facebook