facebook

Збільшення зарплат для вчителів з 1 січня: що конкретно говорять в Міносвіти про фінансові зміни

Зарплати вчителів готуються підняти вже починаючи з 1 січня. В Міносвіти зазначають, що це лише початок значущого підвищення.



Оксен Лісовий обіцяє два етапи збільшення доходів, які призведуть до зростання середньої зарплати учителів на 3 тисячі гривень. У своєму виступі на програмі “Сніданок з 1+1”, Лісовий висловив оптимістичні погляди на фінансове положення вчителів.

“Ми розуміємо, що були скорочені деякі виплати, але ключове у тому, що вони відновлюються і повертаються”, – підкреслив міністр.

Зараз середня зарплата українських вчителів складає 13 тисяч гривень, залежно від категорії, стажу та навантаження. Однак навіть за таких умов можливі варіанти з низькими доходами, наприклад, 9 тисяч гривень за невелике навантаження.

З 1 січня зарплати вчителів зростуть на 10%, що підвищить середній дохід вчителів до 14 тисяч гривень вже на початку наступного року. Другий етап підвищення запланований на 1 квітня, коли зарплати зростуть на 12,6%. Таким чином, середня зарплата вчителів збільшиться до 16 тисяч гривень, на 3 тисячі гривень більше, ніж наразі.

Міністр наголошує, що таке підвищення і зарплати далеко не відповідають витратам і кваліфікації учителів, проте зараз головним пріоритетом є оборона держави. Таким чином, вчителям обіцяють суттєво підвищити зарплати вже після завершення війни.

Читайте також:  Нові програми підвищення кваліфікації для педпрацівників і вихователів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.