facebook

Загроза чоловіку, який купив “липову” довідку про стан здоров’я – роз’яснення адвоката

Юристи розповіли, чи несуть юридичну відповідальність чоловіки, які платили за медичні довідки, щоб уникнути військової служби.



Президент України Володимир Зеленський підписав указ про перегляд усіх рішень військово-лікарської комісії про непридатність осіб до військової служби, винесених 24 лютого 2022 року. Адвокат Олег Леонтьєв пояснив, що загрожує чоловікам, які “документально”непридатні до військової служби, але фактично придатні до неї.

Він дав інтерв’ю ТСН.ua.

“Як на мене, ці люди не несуть відповідальності. Він скаже:”Я дуже добре дбаю про своє здоров’я”. Люди мають різні типи темпераменту. Іпохондрик завжди думає, що він хворий. Якщо у нього нежить, він думає, що у нього коронавірус, або туберкульоз, або Бог знає що. Якщо у нього трохи болить голова, ой, можливо, у нього пухлина в голові. Ця людина нізащо не відповідає”, -сказав він.

За словами правозахисників, людина може бути притягнута до відповідальності, тільки якщо буде доведено, що вона заплатила гроші, отримала якесь незаконне рішення, надала неправомірну вигоду або підкупила члена військово-лікарської комісії.

“Але як це можна довести, враховуючи, що переважна більшість таких випадків може бути доведена в суді лише наявністю відео-чи аудіозапису? Це не можна довести жодним чином. За винятком випадків, коли людина власноручно робить неправдиве виправлення або дописку в медичному документі, а експерт доводить, що дописка була зроблена саме нею. Звісно, цього не уникнути”, -пояснила юрист.

Читайте також:  На Київщині знайшли тіла старости села Мотижин та її родичів, викрадених загарбниками

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.