facebook

У Польщі можуть припинити виплати українським біженцям: у чому причина

Українські біженці в Польщі можуть втратити пільги. Відповідні законодавчі положення, щодо виплати допомоги українцям закінчуються на початку 2024 року, а уряд ще не прийняв рішення про їх продовження.



Про це повідомив спікер польського уряду Петро Мюллер в ефірі Polsat News. Його запитали про соціальні виплати громадянам України, які приїхали до Польщі після 24 лютого 2022 року.

“Регламент є тимчасовим і втрачає чинність на початку наступного року. Ніщо не є постійним, лише на період триваючого збройного конфлікту, а положення просто втрачають чинність на початку наступного року. На даний момент немає рішення про продовження тих речей, які є в законі”, – сказав речник уряду.

Він вважає, що “суттєво розширювати ці норми не будуть”. І зазначив, що міжнародне співтовариство має активніше залучатися до допомоги громадянам України за кордоном.

З початку повномасштабного вторгнення Польща запровадила широку програму підтримки біженців із України: одноразові виплати новоприбулим 300 злотих (2550 грн), безкоштовне житло і харчування упродовж 120 днів, безкоштовна медицина та освіта для дітей, доступ до ринку праці. Також – щомісячні виплати для дітей до 18 років у 500 злотих (4250 грн)та інші види “дитячої” допомоги.

 

Читайте також:  Медкомісія при мобілізації: які зараз вимоги до бійців різних родів військ

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.