facebook

Зеленський назвав країни, які підтримують вступ України до ЄС, та ті, які проти

Володимир Зеленський назвав країни, які підтримують вступ України до ЄС і ті, які проти. Серед найбільших противників інтеграції – Німеччина.



 

Про це він розповів під час виступу на саміті ЄС, який пройшов 24 березня в Брюсселі. Зазначається, що президент нагадав, що реакція організації на дії Кремля протягом останніх 8 років практично завжди була запізнілою.

До прихильників євроінтеграції України Зеленський відніс Литву, Латвію, Естонію, Польщу, Словенію, Словаччину, Чехію, Болгарію, Хорватію. Він подякував лідерам країн за підтримку і окремо виділив Італію, яка не так давно приєдналася до цього табору.

Серед тих країн, які не є ярими прибічниками вступу України в ЄС, але все ж таки проголосують за ухвалення відповідного рішення, президент назвав Грецію, Францію, Данію, Фінляндію, Кіпр, Мальту, Люксембург, Швецію та Румунію.

Окремо Зеленський виділив 6 країн, які наразі виступають проти євроінтеграції України. Але, на його думку, він зможе їх переконати. Це Португалія, Нідерланди, Іспанія, Бельгія, Австрія, Ірландія.

Президент зазначив, що нещодавні заяви влади Угорщини стосовно війни є неприйнятними для цивілізованого світу. Антиукраїнська позиція парламенту призвела до того, що чверть тамтешніх виборців нині звинувачують Київ у початку збройного конфлікту. Зеленський нагадав угорському прем‘єру про історію його країни за часів гітлерівської Німеччини. Тоді Угорщина потерпала від масових вбивств, які зараз відбуваються в Україні.

На завершення президент згадав про Німеччину, яка нині є ключовим противником євроінтеграції.

Читайте також:  Путін заговорив про зміну стратегії війни в Україні: що це означає

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.