facebook

Міносвіти шокує: Закриття коледжів та підрозділів вишів на порозі

Міносвіти пропонує реорганізувати або закрити територіально відокремлені підрозділи вишів, які працюють у сфері вищої та фахової передвищої освіти, з одно-дворічним перехідним періодом.



Джерело: МОН

Про це вказано у законопроєкті, який розробило МОН. Міносвіти вважає, що таке рішення дозволить трансформувати найрозвиненіші територіально відокремлені структурні підрозділи і коледжі в самостійні заклади освіти, приєднати їх до місцевих вишів або припинити.

МОН реорганізує мережу коледжів і підрозділів вишів
У МОН вважають, що вищезгадані структурні підрозділи ЗВО є найсуперечливішою частиною системи вищої освіти.

У міністерстві при цьому пояснили: ці підрозділи створили, аби учням та студентам було зручно вчитися ближче додому.

Сучасний розвиток інформаційних технологій та досвід організації дистанційного навчання в 2020 – 2023 роках довели доступність освітніх послуг закладів вищої освіти в будь-якій точці України та світу. Коледжі в системі вищої освіти не отримали значного поширення порівняно з закладами фахової передвищої освіти,
– пояснили у МОН.

І додали, що більшість територіально відокремлених структурних підрозділів і коледжів є невеликими та дублюють спеціальності місцевих ЗВО. При цьому мають обмежені кадрові і матеріально-технічні ресурси для забезпечення високої якості вищої освіти.

Дистанційна школа “Оптіма” не просто відповідає стандартам кращих закладів освіти, вона перевищує їх! Доказом цього є цьогорічний рейтинг шкіл України за результатами НМТ 2023 року. “Оптіма” посіла 3 місце серед шкіл Києва і 6 – серед загальноосвітніх закладів України. А вже сьогодні кожен із вас може самостійно випробувати переваги дистанційної освіти.
Ухвалення відповідного закону сприятиме створенню передумов для ухвалення рішень про суттєве укрупнення закладів вищої освіти.

Читайте також:  Сплять на лекціях: чи задоволені студенти дистанційним навчанням

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.