facebook

В Україні частину студентів відрахують на початку навчального року

Це відбудеться відповідно до загальних правил здобуття вищої освіти в Україні.



Новий навчальний рік в Україні розпочався, але для деяких студентів він може дуже швидко закінчитися, раніше за визначений термін. Справа в тому, що деякі вищі навчальні заклади вирішили відрахувати частину першокурсників.
До списку тих, кого ВНЗ планують відрахувати, потрапили студенти, які не з’явилися на заняттях протягом десяти днів з початку навчального року, повідомили у виданні “Вести”.

Це відбудеться відповідно до загальних правил здобуття вищої освіти в Україні. Відповідно до них, студенти мають з’явитися на парах протягом десяти навчальних днів з початку семестру. Якщо вони проігнорують явку, їх відрахують.

Відомо, що багато абітурієнтів перебували за кордоном до початку навчання. Про це розповів декан факультету комп’ютерних наук та технологій Національного авіаційного університету Сергій Гнатюк.

“Частина студентів – за кордоном, у перші 10 днів ми повинні провести моніторинг, хто почав заняття. Чи працюватимуть вони в дистанційному режимі, чи будемо їх відраховувати”, – висловився він.

А ось заступник декана факультету комп’ютерних наук та кібернетики Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Олена Кашпур налаштована дуже серйозно. Наказ ректора про відрахування студентів через десять днів чітко виконуватиметься.

Читайте також:  Молодь поки неохоче вступає на педагогіку: відомо, яких спеціалістів у школах не вистачає найбільше

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.