facebook

Екстрадиція чоловіків-ухилянтів в Україну: у ЦПД зробили заяву

У Центрі протидії дезінформації назвали новини про те, що Польща екстрадуватиме тисячі українців, які прибули в країну за підробленими документами, російським фейком.



Виконуючий обов’язки керівника Центру протидії дезінформації при Раді нацбезпеки України Андрій Шаповалов в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив, що кількість російських фейків, спрямованих проти українсько-польських відносин, зменшилася.

“З останньої кампанії, яку ми відзначаємо, це кампанія з повернення нібито українців, які виїхали до Польщі за підробленими документами, і про те, що Польща зараз буде екстрадувати якісь тисячі, десятки тисяч українських чоловіків. В принципі, ця частина одна з тієї кампанії, яку ми відзначили вперше ще навесні минулого 2022 року. Вже тоді ця тема вкидалася”, – зазначив він.

За словами Шаповалова, тоді їм разом з польським центром стратегічних комунікацій вдалося викрити російську кампанію. Він зазначив, що росіяни періодично повертаються до таких фейкових наративів, щоб розхитати українське суспільство.

Екстрадиція українців: що відомо
Нагадаємо, 31 серпня голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія заявив, що громадян України, які купили фейкові довідки про непридатність для служби в армії, можуть понести за це відповідальність перед законом.

За його словами, українські правоохоронці можуть зробити запити на екстрадицію таких людей з практично будь-якої країни.

Читайте також:  Що чекає на військових, які допомагають ухилянтам

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.