facebook

Німеччина відкликала кандидата на Євробачення через гомофобію

Рішення було прийнято через шквал критики з боку представників ЛГБТ-організацій.

1716981



Німецький телеканал ARD, що відповідає за трансляцію музичного конкурсу Євробачення на території Німеччини, відкликав претендента на участь у конкурсі – R&B-виконавця Ксав’єра Найду (Xavier Naidoo), повідомляєDigital Spy.

Рішення було прийнято через шквал критики з боку представників ЛГБТ-організацій, які вважають співака гомофобом.

“Найду – прекрасний артист. Не думаю, що він расист чи гомофоб. Така потужна реакція співвітчизників дуже здивувала нас. Ми такого не предбачали”, – пояснив один з адміністраторів ARD Томас Шрайбер. Він додав, що керівництво каналу не могло залишити поза увагою невдоволення, яке висловили жителі країни.

Найду оголосили учасником Євробачення від Німеччини 19 листопада, і відразу після цього повідомлення в соціальних мережах виникла хвиля протесту проти виконавця.

Цього року продюсери каналу ARD вирішили відмовитися від відбіркових конкурсів наЄвробачення і самі назвали претендента, яким і став Найду. У такий спосіб представники телеканалу спробували уникнути минулорічної ситуації, коли переможець відбіркового туру Андреас Кюммерт не зміг виступити на конкурсі і замість нього поїхала Анн Софі. Дівчина не отримала на Євробаченні жодного балу і стала останньою.

Ксав’єр Найду – німецький соул- і R&B-виконавець, автор пісень і володар безлічі національних німецьких нагород. У багатьох його текстах відображаються релігійні погляди співака, пропагується ідея Апокаліпсису і є заклики до милосердя. Співак випустив сім альбомів.

Нагадаємо про те, що у віденській академії Top in Heels, де жінок вчать вишукано ходити на високих підборах, відкрилися такі самі курси для чоловіків. Як повідомляє The Local, великий інтерес до цього місцеві жителі стали виказувати після конкурсу Євробачення.

Читайте також:  У Німеччині заарештували п’ятьох російських футбольних фанатів

Шукайте деталі в групі Facebook