facebook

Чудотворне зцілення та мобілізація: у Міноборони дали роз’яснення щодо нового переліку хвороб – чи всіх заберуть

У переліку хвороб відбулися зміни
Командування Медичних сил ЗС України спільно з МОЗ, командуваннями видів та пологів ЗСУ розробили зміни у складі хвороб, що визначають ступінь придатності до військової служби. Про це повідомляється у Телеграм-каналі.



Ці зміни були введені у зв’язку з тим, що змінилася світова практика, постійно водяться зміни щодо діагностики тих чи інших хвороб. Перелік кількості хвороб по суті не змінився, він ґрунтується на міжнародній класифікації хвороб «десятого перегляду».

У Розкладі хвороб, відповідно, залишилися ті хвороби, якими військовослужбовці визначаються придатними, обмежено придатними чи непридатними. Нинішні зміни рекомендують лікарям однаково трактувати положення про військово-лікувальну експертизу або мінімізувати кількість помилок під час затвердження рішень про придатність до військової служби.

Щодо осіб, яких закликають на військову службу із хронічними захворюваннями, то такі люди і про внесення змін служили у ЗС України на різних посадах.

У ЗСУ є різні пологи військ, різні завдання, різний рівень навантаження. Тому індивідуальний підхід до визначення ступеня придатності до військової служби — ухвалення певного рішення щодо кожного військовослужбовця, який має проблеми зі здоров’ям.

Зміни стосуватимуться ВЛК, які затверджують рішення самостійно — придатний, обмежено придатний чи непридатний. Якщо людина має певну хворобу, яка дозволяє йому проходити військову службу, то такої людини немає права мобілізувати на службу.

Якщо ж є захворювання, які перебувають у довгостроковій ремісії від 3 до 5 років і це підтверджено лабораторними дослідженнями, то до них буде застосовано індивідуальний підхід та затверджено індивідуальне рішення — придатний чи ні.

Читайте також:  На Волині лікарні борються за життя хлопця, який отpуївся aлкoголем

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.